Sammen om en bedre verden

Hos Makershirt har vi stort fokus på at gøre en forskel i verden. Vi støtter op om dem der går forrest med de bedste løsninger og tiltag.

Vi sælger t-shirts for at lave grøn omstilling

I Makershirt har vi gennem årene fået mere og mere viden om hvordan tekstilindustrien er indrettet og hvor store og frygtelige konsekvenser det har for vores alles verden. Vi valgte derfor omkring 2013 at vi ikke ville være med til blot at se den anden vej. Siden har vi arbejdet målrettet på at kommunikere og informere om industrien og dens bagsider og slagsider.

Verden har brug for at vi alle ændre vores syn på tekstiler og måde vi forbruge tøj på. Derfor er det vigtigt at vi er med til at guide dig og andre af vores kunder, sådan at vi får skabt de flotteste mulige tekstiler. Kun på denne måde kan vi sikre at de får så langt et liv som muligt.

Alle i Makershirt Teamet tænker på bæredygtighed og brænder for at gøre verden til et bedre sted. Vi spiser mindre kød til frokost og hjælper hinanden til hele tiden at tage mere ansvarlige valg i vores hverdag. Ideologien blandt os i teamet er det, der driver Makershirt. Vi er alle enige om at vi sælger t-shirts for at være med til at lave en grøn omstilling.

De visioner vi har, er blevet for store til at kunne rummes i et lille tekstiltrykkeri. Derfor udsprang i 2020 den tekstilpolitisk tænketank, Tekstilrevolutionen, som siden har vokset sig større og større og møder stor opbakning i både industrien og blandt landets politikere.

Det betyder at når du køber dine tekstiler og andet grønt merch i Makershirt, så støtter du samtidig skabelsen af uafhængig viden om tekstilindustrien. Det er nemlig stadig sådan at stort set alle vores penge går til Tekstilrevolutionen.

Makershirt er en del af Tekstilrevolutionen

Den tekstilpolitiske tænketank Tekstilrevolutionen, er udsprunget af Makershirt.

Der findes 3 overordnede mål i Tekstilrevoulltionen:

  • Gøre tekstilindustriens miljø og klimaaftryk positivt
  • Sikre anstændige arbejdsforhold i tekstilindustrien
  • Klæde aktører på så de kan træffe beslutninger på det bedst mulige grundlag.

For at opnå disse mål arbejder tekstilrevolutionen sammen med virkshomheder, myndigheder og politikere og forbrugere. De arbejder for at fremme innovation og stærke forretnings forretnignsmodeller, skabe let tilgængelig viden, indsigt og kendskab til industrien, for både politikere og den almindelige forbruger.

Synes du også at dette er spændende, så kan du læse den bog “Vores Tøj - Verdens Ressourcer” som Esben, Makershirts grundlægger, har skrevet sammen med Markus der i sin tid startede i Makershirt med at skrive blogs om netop tekstilindustiren.

Vores samarbejdspartnere

For at tekstilindustrien bliver bedre for klima, miljø og de mennesker der er en del af produktionen, er der brug for brands der går foran, og gør ting på den bedste måde muligt. Derfor har vi blandt andet indgået et samarbejde med de danske mærker Neutral®, Textile Pioneers og Turtle Workwear som alle producerer tekstiler med omtanke for mennesker og miljø. Alle gør de det på forskellige, men vigtige, måder.

Neutral® er vores tætteste samarbejdspartner. De viser deres ansvarlighed gennem certificeringe afhele deres supply chain. Det indebærer eksempelvis, at bomulden er økologisk dyrket uden miljøbelastende pesticider. Neutral® er blandt andet certificeret med OEKO-TEX 100, der er en garanti for, at tøjet er fri for skadelig kemi. Derudover modtager bønderne en fair pris for bomulden og fabriksarbejderne, arbejder under ordentlige arbejdsforhold. og så kommer energien til produktionen fra vindkraft.

Turtle Workwears produkter er syet i Europa på den, måske mest miljøvenlige, fabrik i verden. Greenpeace har godkendt denne fabrik som en eneste i verden, der opfylder deres etiske krav til tøjproduktion. Kvaliteten er 100% økologisk GOTS bomuld. Turtle Workwear er startet af 3 unge fyre, som har arbejdet for nogle af de helt store producenter i branchen, de ved altså noget om hvordan man ikke skal gøre, og har derfor valgt at starte dette projekt, sådan at de kan sikre sig at alt sker efter overnestemmels med deres eget kodex og moral.

Textile Pioneers producerer tekstiler i cirkulærer materialer, ud fra en holistisk tankegang, hvor de støtter de mindre producenter. De arbejder tæt med alle led i forsyningskæden, og tror mere på transparens end certificeringer. Inden teknologi som fx blockchain kan garantere for tilstrækkelig transparens, bruger de fabrikker med certificeringer som SA8000, BSCI og GRS - men er ikke fremmed for at hjælpe en mindre fabrik op, som de selv har besøgt og har tillid til.

Fordi Textile Pioneers producere alle deres tekstiler af genanvendt polyester og genanvendt bomuld, spares der utrolige mængder vand i forhold til hvis der skulle laves samme produkt af helt nye materialer.

Vi er et tekstiltrykkeri med holdning og personlighed. Det betyder at vi altid skaber produkter med omtanke for naturen og de mennesker der skaber produkterne. Vi går op i at merch ikke skal belaste verden unødigt, og søger at finde de bedste løsninger i vores industri.

Kontakt os for et
uforpligtende tilbud

Ved du allerede, hvad du skal bruge?
Få et uforpligtende tilbud - udfyld formularen herunder.

Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer
Skriv venligst din email
Beskriv venligst henvendelsen

Du kan også ringe til os, hvis du har spørgsmål til vores produkter og løsninger.

Vi kan fanges på telefonen i følgende tidsrum:

Mandag - fredag 09.00 - 17.00

Det siger vores kunder om os

“Vi er tilbagevendende kunder, da vi altid oplever en fantastisk service, utrolig flotte produkter samt en fair pris. Varerne leveres altid til tiden.”

FOA
- Sophie Fanney Blauner

“Valgte primært Makershirt pga. deres grønne profil - og at produkterne så også er af virkelig god kvalitet er jo et perfekt match! Alle dem jeg var i kontakt med undervejs var venlige, rare og serviceminded.”

Tre Kast Mere
- René Poulsen

“Tusind tak for det meget flotte tøj og tasker der kom i dag. Det ser mega godt ud og en virkelig flot kvalitet. Klistermærkerne er også helt super. Vi skal afsted til Race for Oceans ved Vesterhavet på søndag i vores nye tøj, og mange tak for hurtig ekspedition.”

Greentel
- Ida Marie Tarp

“Makershirt er et mega fedt trykkeri og de efterskoletrøjer jeg fik lavet er virkelig lækre!”

BAUNEHØJ EFTERSKOLE
- Karla von der Lieth, Efterskole-elev

“Det har tidligere været en træls tjans for den lærer, der skulle stå for årstrøjer. I år var det en anderledes positiv oplevelse, hvor det hele blev ordnet hos os på en aften. Dialogen med Makershirt er nem, og vi har følt, at vi er blevet ført godt igennem processen.”

Kastanievej Efterskole
Karen Toftlund Krog

“Meget hurtig levering og rigtigt godt samarbejde om at finde frem til de rette T-shirts i den bedste kvalitet. Mange tak”

Amager Fælleds Venner
Anni B. Nielsen

“Makershirt har adskillige gange været OMBOLDs redning, når Hjemløselandsholdets spillertøj skulle trykkes i sidste øjeblik i pressede situationer. Uanset hvor besværlige ønsker vi har, står Makershirt altid klar med venlige råd og holdbare løsninger – som altid er af høj kvalitet.”

Ombold
Tea Sylvest

“Seje mennesker hele vejen rundt!”

Hey Darling
René Løkkegaard Jepsen

“Er super glad for både service og resultat. Makershirt har været meget hjælpsomme, så vi kunne finde den helt rigtige farve, som matcher vores brand. Kvaliteten af tryk og materialer er kanon. Kan varmt anbefales :)”

Borigo.dk
Søren Torp Petersen

“Vi har nu brugt Makershirt i lidt over 2 måneder. Jeg har intet andet end godt at sige om den behandling og produkter vi har modtaget. Selv når vi har ændringer i sidste sekund. 5/5!”

SHAPE A/S
Martin Gry Pedersen

“Kvaliteten på tøjet, vi har modtaget fra Makershirt, har altid været på det højeste niveau. Deres professionalisme er enestående, og de har altid været en fornøjelse at samarbejde med. Vi vil uden tvivl benytte os af deres service igen i fremtiden.”

Soundboks
Christopher Manion, Community Coordinator

“Vi - og alle, der så t-shirtene - var ovenud tilfredse med jeres store og effektive arbejde. Især i betragtning af den begrænsede tid og ordren i sidste øjeblik, så var det en sand fornøjelse at arbejde med jer!”

International Sports and Culture Association
Dominik Sandler, Project Coordinator

Vi er et tekstiltrykkeri med holdning og personlighed

Det betyder at vi altid skaber produkter med omtanke for naturen og de mennesker der skaber produkterne. Vi går op i at merch ikke skal belaste verden unødigt, og søger at finde de bedste løsninger i vores industri.

Kvalitet

Vi sælger dig ikke noget, vi ikke selv ville gå med. Vi går højt op i kvalitet af både tryk og tekstil

Klima

Vi ønsker at være en del af løsningen på tekstilindustriens store problemer

Kommunikation

Vi tror på transparens og god kommunikation hele vejen igennem købsprocessen

Kreativitet

Vi gør tingene anderledes. Vi er det unge friske pust i en gammel støvet branche

Verdensmål for bæredygtig udvikling

FN’s Verdensmål består af 17 mål, som skal sikre en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og klode. De blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere, og fungerer som pejlemærker for FN’s 193 medlemslande, således vi i fællesskab kan afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere ulighed, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. Samtidig skal de fokusere på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og styrke internationale partnerskaber.

Verdensmål nummer 12

Hos Makershirt har vi stort fokus på Verdensmålene og vil gerne være med til at sikre den bæredygtige udvikling i verden. Vi arbejder primært med Verdensmål nummer 12: Ansvarligt forbrug og produktion. Det udmønter sig blandt andet i et samarbejde med Neutral, som producerer tekstiler med en række certificeringer, heriblandt GOTS, Fairtrade og SA8000.

Vi tager stilling til de tekstiler vi sælger, og leder hele tiden efter bedre alternativer. Her er det vigtigt for os, at tekstilerne er i god kvalitet, så de kan bruges mange gange, og at de er produceret med omtanke for mennesker og miljø. Samtidig gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe vores kunder til at træffe beslutninger, som kan sikre et produkt, de bliver glade for, og som de har lyst til at bruge igen og igen. Vi har en vision om udelukkende at sælge økologiske og ansvarlige tekstiler ved udgangen af 2019.

FN's 17 verdensmål

Hos Makershirt har vi stort fokus på Verdensmålene og vil gerne være med til at sikre den bæredygtige udvikling i verden.
Vi arbejder primært med Verdensmål nummer 12: Ansvarligt forbrug og produktion.