3123 2366 hej@makershirt.dk

GOTS

Her har vi at gøre med et mærke, der sikrer mange aspekter af bæredygtighed. GOTS står for Global Organic Textile Standard og betragtes i produktionskredse, som et af de mest prestigefyldte mærker at pryde sine tekstiler med.

For at få lov at sætte sådant et mærke på tøjet, skal man have styr på alt fra høst af råvarer, produktion, arbejdsforhold og færdige produkter.

Overordnet kan GOTS’ krav opsummeres i to overordnede temaer; miljømæssige krav og sociale krav. De miljømæssige handler om økologi, kemikalier og en række specifikke krav til de individuelle processer af produktionen. De sociale krav består af forbud mod slavearbejde, ret til kollektive forhandlinger (f.eks. fagforeninger), forbud mod børnearbejde, ingen diskrimination (af race, køn, kaste, nationalitet, religion, alder etc. i forhold til ansættelsesforhold), sikre og hygiejniske arbejdsforhold, fair løn og ansættelseskontrakt, ordentlige arbejdstimer, ingen usikre arbejdsforhold (hvor man for eksempel kan blive sagt op med en dags varsel), intet inhumant arbejde, krav om social politik på arbejdspladsen og etisk virksomhedshåndtering (ingen korruption, afpresning, bestikkelse etc.).

Hvis du vil læse mere om alt dette, så kan du downloade den nyeste (og årligt opdaterede) GOTS version på GOTS’ hjemmeside.

Hvor kan jeg finde GOTS-certificerede produkter?

I vores søsterselskab SimpleTee er vi stolte af at føre produktserien Neutral, der udover at være certificeret med SA8000, EU-blomsten og OEKO-TEX100 også er certificeret med GOTS. Mærker som Knowledge Cotton og Purebaby er også produkter, som er GOTS-certificerede.

Læs mere om GOTS her: http://www.global-standard.org/the-standard/latest-version.html