3123 2366 hej@makershirt.dk

WORKSHOPS

I Makershirt har vi to typer af workshops, som kan noget helt forskelligt. Den ene slags er en 100% Analog T-shirt Workshop, der foregår med sakse og dampende trykpressere. Den anden er en Digital Kopworkshop, hvor designet laves på computere, hvorefter det printes ud på koptrykprinteren og trykkes på med koptrykkeren.

T-SHIRTWORKSHOP – 100% ANALOG

HVAD ER EN T-SHIRTWORKSHOP?

En T-shirtworkshop er et koncept, vi i Makershirt har fundet på. Konceptet går ud på at man designer sit eget t-shirt-tryk ud af t-shirtfolie og trykker det på en t-shirt. Man laver dermed en selv-designet, selv-produceret unik t-shirt, som man kan tage med hjem. Man kan selvfølgelig også vælge at trykke på andre stykker tøj, hagesmække, muleposer, forklæder eller noget fjerde. Følg Makershirts på facebook for at få informationer om vores fremtidige Makershirt-workshops.

FREMGANGSMÅDE

T-shirtfolierester fra vores produktion klippes med saks i ønskede former. Herefter sætter man det op på klisterpapiret i det mønster man ønsker at lave. Klisterpapirets eneste funktion er at fiksere de ting man klipper ud, så man ved at den opsætning man har lavet bliver præcis som man vil have den. Herefter trykkes ens design på fx en t-shirt. Selve trykningen tager ca. 20 sekunder. Herefter kan man bruge t-shirten eller arbejde videre på den. Vi skal nok være der til at guide og hjælpe med processen.

PRAKTISK

Vores almindelige løsning lyder sådan at vi kommer ud i 3-5 timer med maskiner og alle materialer for 30-40 personer. Det tager vi 3500 kroner for og dertil kommer at deltagerne betaler for de tekstiler de vil trykke på – trykfoliet er gratis. Vores erfaring er, at 3 timer er minimum for at slippe kreativiteten løs og at man altid kan bruge mere tid. Det hele kommer lidt an på hvor mange mennesker der skal være med og hvor meget tid i har. Der skal selvsagt være plads til at deltagerne kan sidde og klippe, men ud over det, skal vi bare bruge strøm til maskinerne – de trækker ca lige så meget som en elkedel per styk.

Men hop over på vores kontaktside og skriv til os, så finder vi ud hvad der passer til dit arrangement.

HVORDAN OPSTOD IDÈEN?

Metoden fandt vi på tilbage i 2010 – men det var først under lærerlockouten i 2013 at det begyndte at tage fart. I vores daværende kontorfaciliteter var to børn hevet med på arbejde og de kedede sig helt enormt. Vi inviterede dem ind i t-shirtværkstedet til at lave hver deres t-shirt, hvilket de syntes var det bedste, der var sket længe.

Herefter tog det fart, først som børnefødselsdags event, og senere som event for mere eller mindre kreative voksne og snart efter fik konceptet navnet Makershirt, og det blev en fast del af kalenderåret. Indtil foråret 2015 havde firmaet heddet FartPå, men navnet Makershirt var så godt at vi valgte at omdøbe firmaet efter det (læs mere om navneforandringen på Om Makershirt siden).

KOPWORKSHOP – MED HJÆLP FRA COMPUTEREN

HVAD ER EN KOPWORKSHOP?

Vores Kop workshop er et koncept, hvor man kan designe et logo, billede eller tekst som kan printes på en kop. Deltagerne skal selv have computere med men der er intet krav til hvilket program der designes i – det er helt op til hvad deltagerne har til rådighed og hvad de har det bedst med. Vores erfaring er, at det at gå hurtigt fra idé til design til et fysisk produkt er enormt inspirerende og fordrende for kreativiteten. Vi anbefaler denne workshop til efterskoler eller højskoler med grafiske linier eller interesser, men det virker også enormt godt til arbejdspladser eller bare en stor vennegruppe der vil have deres egen personlige kop.

Vi har forskellige modeller af kopper, så du kan vælge forskellige størrelser og farver eller f.eks. få en temperaturfølsom kop, der kan skifte farve når du hælder varm væske i den. Alle medarbejdere i Makershirt har selvfølgelig deres egen personlige kop, der flittigt bliver brugt til den daglige ration af kaffe og te gennem en hård arbejdsdag i trykkerværkstedet. Følg Makershirts på facebook for at få informationer om vores fremtidige Kop-workshops eller hop over på vores kontaktside og bestil en af slagsen.

FREMGANGSMÅDE

Først designer du dit logo, din tekst eller hvad der skal være på din kop. Det kan være en fordel, hjemmefra at have tænkt over hvordan det nogenlunde skal se ud. Vi hjælper dig med de tekniske dele omkring opsætning og på computeren, printe på vores specielle koptrykkerprinter hvorefter du sætter det på din kop og giver den 3 minutter i koptrykkeren. Når maskinen hyler, er koppen færdig – og brandvarm, så den skal lige en tur i et vandbad inden den er klar til at blive drukket af. Så har du din egen unikke, hjemmedesignede kop (som godt kan gå i opvaskemaskinen).

PRAKTISKE TING

Vores almindelige løsning lyder sådan at vi kommer ud i 3-5 timer med maskiner og alle materialer for 30-40 personer. Det tager vi 3000 kroner for og dertil kommer at deltagerne betaler for de kopper de vil trykke på. Vores erfaring er, at 3 timer er minimum for at slippe kreativiteten løs og at man altid kan bruge mere tid. Det hele kommer lidt an på hvor mange mennesker der skal være med og hvor meget tid i har. Deltagerne skal selv have computere med men man bestemmer selv hvad man designer i. I vores tid har vi oplevet alt fra Paint og Word til Photoshop og Illustrator – det handler om hvad man føler sig bedst tilpas med.

Der skal selvsagt være plads til at deltagerne kan sidde og klippe, men ud over det, skal vi bare bruge 223V til maskinerne. Men hop over på vores kontaktside og skriv til os, så finder vi ud hvad der passer til dit arrangement.

VÆRDIERNE I KONCEPTET

Makershirt lægger sig op af den fremadstormende makerkultur hvor det handler om at gøre ting selv (DIY – Do it yourself). Vores tanker med dette er flere; dels tror vi på at det at skabe noget selv, giver det skabte en større personlig værdi og en større glæde ved at bruge den. Vi tror på at kreativitet findes i alle mennesker og vi søger at skabe en platform hvor den kan udfoldes på en hyggelig og uformel måde, hvor man kan tage sin kreation med hjem bagefter.

VI HAR TO PRIMÆRE FORMÅL MED VORES T-SHIRT WORKSHOPKONCEPT:

1. At skabe en platform hvor kreativitet kan udfolde sig.

2. At sætte fokus på at skabe få men gode ting med høj personlig værdi.

Makershirt på Roskilde Festival

Makershirt har igennem en årrække været inviteret med på Roskilde Festival af MADE. MADE er en frivillig organisation under Roskilde Festival, som arrangerer en maker-festival i august. På Roskilde Festival har MADE et lille område hvor de har inviteret fire workshops ud, så gæsterne på festivallen, kan lave forskellige ting selv så som, t-shirts, forstærkere, stole og et strengede instrumenter.